Kettler is één van de beste en meest betaalbare fitness merken

Er zijn tientallen verschillende soorten fitness merken op de markt, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Eén van de meest bekende fitness merken ter wereld. Niet zo gek, de kwaliteit van deze apparaten is namelijk bijzonder hoog en de prijs is goed voor de kwaliteit die je krijgt. Kettler is gestart in 1949 door Heinz Kettler. Waar ze begonnen met het produceren van tuinmeubelen werd de productlijn al snel uitgebreid met onder andere kinderspeelgoed als skelters en aluminium fietsen.

Van daaruit is de stap naar fitnessapparatuur natuurlijk bijzonder klein. Tegenwoordig voert Kettler een bijzonder breed assortiment producten waarvan fitnessapparaten het leeuwendeel vertegenwoordigen. De fitnessapparaten van Kettler kunnen onderverdeeld worden in een premium lijn en een budget lijn. Voor zowel mensen met veel geld als weinig geld is het mogelijk om de apparaten aan te schaffen.

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen fan van de meeste Kettler apparaten uit de budget lijn. Ze zijn van niet al te hoge kwaliteit en trainen simpelweg niet prettig. Dit heeft te maken met de manier waarop de apparaten zijn gemaakt, de materialen die zijn gebruikt en de verschillende technieken. Zo heb je bijvoorbeeld hometrainers met en zonder vliegwiel. De trainers met een vliegwiel trainen veel soepeler. Wat erg jammer is, is dat veel sporters er voor kiezen om een budget “instap-model” te kiezen om thuisfitness mee te beginnen. De teleurstelling die hier vervolgens uit volgt zorgt voor een nare bijsmaak met betrekking tot de fitnessapparatuur van Kettler.

Mocht je op zoek zijn naar een Kettler fitnessapparaat check dan fitnessapparaat.nl eens. Hier vind je een breed assortiment verschillende soorten producten.