Fietskleding is essentieel voor wielrenners

Wanneer je als wielrenner begint dan koop je meestal een fiets, een goed paar fietsschoenen en een helm. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die je nodig hebt om te kunnen fietsen. En dat klopt helemaal, toch? Nou, niet helemaal. Veel aanstormende wielrenners springen op de fiets en merken tijdens het fietsen dat er toch iets mist en dat is goede fietskleding. Wielrenkleding is van groot belang om een aantal redenen:

Fietskleding isoleert

Als je met een behoorlijke snelheid fietst en het is koud of het waait een beetje dan kan het al snel onaangenaam worden. Niet fijn als je nog een aanzienlijk aantal kilometer voor de boeg hebt. Wielrenkleding is van een speciaal materiaal gemaakt wat bijzonder goed isoleert.

Fietskleding bevordert prestaties

Met een loszittende broek of shirt fietst het simpelweg een stuk minder prettig. Dat gewapper rond je lichaam maakt dat je minder geconcentreerd kan fietsen én het zorgt voor net dat beetje extra weerstand wat je natuurlijk kan missen als kiespijn.

Wat je ook kan missen als kiespijn zijn schuurplekken en andere ongemakken die vaak optreden tijdens het rijden op een wielrenfiets. Denk aan schuurplekken in het kruis. Die schuurplekken die krijg je beslist niet als je fiets met een broek waar een zeemlederen kruis in zit. Wil je een betrouwbare leverancier voor fietskleding? Bekijk dan Sport44.com, onze favoriet!