Extreme workout: de Insanity Workout

De Insanity Workout, je zult het vast wel regelmatig voorbij zien komen op Facebook of het woord horen vallen. Maar wat is het eigenlijk? Insanity is bedacht door Shaun T, een Amerikaanse fitness instructeur. In 2009 bedacht hij de Insanity Workout, een trainingsprogramma met zeer zware inspanning momenten en korte rustpauzes. Kortom: 3 – 4 minuten intensief bikkelen tot je er bij neervalt met ‘cool down’ momenten van een halve minuut.

Met behulp van trainings-DVD’s kun je een programma opstellen dat verspreid is over 2 maanden (60 dagen). De eerste maand bestaat uit: oefeningen om benen en billen te trainen, weerstandsoefeningen om de spieren in het bovenlichaam te vergroten en te versterken, cardio oefeningen om snel vet te verbranden, en buikspieroefeningen voor meer balans en definitie. In de tweede maand wordt het nog heftiger. Vier nieuwe workouts om helemaal los te gaan. Interval circuit, interval plyometrisch, cardio conditie en recovery. De oefeningen worden zwaarder en langer, de rustperiodes niet.

Waarom zijn mensen zo’n fan dat deze workout een ontzettende hype is geworden? Juist, het resultaat mag er wezen. In een Insanity Workout van 40 minuten bereik je hetzelfde als een hele dag in de sportschool! Met iedere workout kun je maar liefst 1000 calorieën verbranden. Nieuwsgierig? Bekijk dan eens het Insanity Workout aanbod op Fitnessapparaat.nl.