De hometrainer; koning onder de fitnessapparatuur

Wanneer je wat kilootjes te zwaar bent dan zijn er een aantal opties om weer in vorm te komen. Zo kan je lekker buiten gaan hardlopen, een teamsport kiezen of naar de sportschool gaan. Echter, er zijn steeds meer mogelijkheden om aan thuisfitness te doen. Fitnessapparatuur is lang niet meer zo duur als dat het eerst was. Met de komst van de vele online fitness winkels koop je een hometrainer of ander apparaat voor relatief weinig geld en heb je deze morgen al in huis. Ideaal! Maar welk apparaat moet je nu kopen? Er zijn een groot aantal verschillende apparaten met allemaal hun specifieke eigenschappen.

Persoonlijk ben ik een groot van van de hometrainer. Dit fitnessapparaat is een soort van ‘instapper’. In principe kan iedereen direct met dit fitnesstoestel uit de voeten. Wie kan er nou niet fietsen? Anders dan bij een aantal andere apparaten belast je gewrichten en andere kwetsbare lichaamsdelen minimaal. De kans op blessures is dus bijzonder klein. Sterker nog; wanneer je probeert te herstellen van een blessure dan kan een hometrainer een erg welkome manier van trainen zijn. Niet voor niets zie je voetballers met een blessure altijd met een hometrainer trainen in de sportschool.

Er is een groot scala verschillende soorten hometrainers, uiteenlopend van 100 tot 5000 euro. Wat te kiezen ligt natuurlijk helemaal aan het budget wat je beschikbaar hebt. Wat ik je kan aanraden is om een aantal hometrainers te gaan proberen bij een sportzaak. Op die manier krijg je het beste inzicht wat goed bij jou past. Zoek een trainer uit met een redelijk zwaar vliegwiel. Over het algemeen trainen deze fietsen net iets fijner dan de goedkopere modellen met een wat lichter vliegwiel.