Racefiets kleding online kopen

Een sport die veel voordelen biedt is wielrennen. Het is een leuke bezigheid, het is goed voor het lichaam en het brengt je van A naar B, zonder het milieu te vervuilen. Als je van plan bent om te gaan wielrennen, heb je goede racefietskleding nodig voor een nog betere prestatie.

Voordelen van wielrennen

Wielrennen zorgt ervoor dat het stressniveau verlaagd wordt. Een stuk fietsen kan al voor een zeer ontspannen gevoel zorgen. Een tweede voordeel voor het lichaam is gewichtsverlies. Kies een leuke route uit waarbij je kan genieten van de omgeving. Dit is een veel leukere manier om op een goed gewicht te blijven dan bijvoorbeeld naar een sportschool te gaan. Bovendien zorgt wielrennen voor sterke botten en spieren. Door vanaf je 25e te beginnen met regelmatig wielrennen, kun je latere gewrichtspijn, zoals rugpijn aanzienlijk verminderen.

Racefietskleding

Tijdens het wielrennen kun je het beste racefietskleding dragen. Racefietskleding is speciaal gemaakt om wielrennen zo comfortabel mogelijk te maken.

Als broek kun je het beste een koersbroek kopen. In deze broek zit een zeem, waardoor je prettiger op het zadel zit. Aangezien wielrenners geen ondergoed dragen onder hun koersbroek, moet deze goed schoon worden gehouden om infecties te voorkomen.

Boven de koersbroek draag je een fietsshirt en thermoshirt. Een fietsshirt ademt goed en flappert niet. Aan de achterkant van het shirt zitten kleine vakjes waar je bijvoorbeeld snacks in kunt stoppen. Onder het fietsshirt draag je een thermoshirt om ervoor te zorgen dat je lichaam op temperatuur blijft en vocht goed wordt afgevoerd. Het weer in Nederland is altijd onvoorspelbaar, zorg er daarom voor dat je altijd een regenjas meeneemt. Het liefst een jasje dat ademt, zodat zweet goed wordt afgevoerd.
Is het buiten kouder dan vijftien graden? Draag dan een lange broek en een fietsshirt met lange mouwen. Zorg er ook voor dat je na het wielrennen niet te snel afkoelt. Neem het liefst zo snel mogelijk na het wielrennen een warme douche.

Ten slotte dragen wielrenners altijd handschoenen. Handschoenen zorgen ervoor dat je meer grip hebt op het stuur en beschermt ook bij valpartijen.